Движение на училищните автобуси 

От с. Остров – час на тръгване 06:40 ч;

От с. Галово – час на тръгване 06:55 ч;

От с. Селановци – час на тръгване 07:35 ч.;

От с. Лесковец – час на тръгване 06:50 ч;

 

Час на връщане :

От Оряхово за с. Лесковец и с. Остров – 14:15 ч.,

·пристигане в с. Лесковец – 14:30 ч.,

·пристигане в с. Остров – 15:00 ч.

От Оряхово за с. Селановци и с. Галово – 14:15 ч.,

·пристигане в с. Селановци – 14:30 ч.

·пристигане в с. Галово – 14:50 ч.

 

От Оряхово за с. Лесковец – 16:30 ч.

·пристигане 16:50 ч.

 

 

Контакти

 

Актуално

Да се знае, да се помни,

че България е жива!

На будителите скромни

българинът китка свива!

В навечерието на празника ученици от петите и седмите класове отбелязаха 1-ви ноември - Деня на народните будители - и поставиха началото на препис на Ботеви произведения по случай 110- годишнината от основаването на оряховската гимназия.

В Седмицата на професионалните умения ученикът Илия Илиев от 12 "а" клас получи грамота за достойно представяне в конкурс за есе на тема „Възможности за използването на изкуствения интелект при производството на статистическа информация“, обявен от Национален статистически институт. Поздравления за положения труд, продължавай смело, мило момче!

 

На 06.10.2023г в София Националният доверителен екофонд обяви резултатите от литературния конкурс за Национална награда за природозащита "Мими Праматарова"2023г. на тема "Мечтите на дивите цветя" и връчи награди на лауреатите.

Конкурсът се осъществява от НДЕ в партньорство с Дирекция "Национален парк Рила" и Сдружение "Екологичен форум плюс", като за седемнадесета поредна година участват ученици от цялата страна.

Сред деветте участници, отличени с грамоти и наградени с книги, са Ивайла Борисова и Даяна Кирова от нашето училище.

Поздравления за тяхната креативност! Поздравления за успеха и на тяхната ръководителка г-жа Светла Илиева !

15 Септември

СУ "Хр. Ботев" откри 110-тата си учебна година

Гости на тържеството бяха г-жа Р. Румяна Декова - председател на ОбНС, която поздрави и пожела успех на учениците и учителите, г- жа ИВА БАНИКОВА - председател на Училищния съвет, г-н Бойко Цветанов - член на Училищния съвет.

Училището получи поздравителни адреси от г-н Росен Добрев - кмет на Община Оряхово и от ЦПЛР- ОДК "Людмила Живкова"

 

 

Абитуриентите плащат сами здравните си вноски

 

 

 

 

 

На 15. март 2023г. в спортната зала на ПМГ - Враца се проведе Областно състезание по волейбол за юноши 11-12клас.

След оспорвани срещи отборът на нашето училище зае почетното второ място.

Поздравления за младите спортисти и техния треньор г-н Александър Дунчев !

Честито на победителите! 🥈🎉

 

 

На 14.март Калина Кирилова (11"а" клас) и Георги Янев (10"а" клас) бяха наградени от г-н Даниел Милков - инспектор ЗН при РДПБЗН Враца във връзка с участието им в конкурс на тема "Доброволчеството, акт на солидарност в борбата с бедствията и пожарите", обявен от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

 

 

08.02.2023г.

Днес, ученици и учители от СУ „Христо Ботев“- гр. Оряхово отбелязаха Международния ден за безопасен интернет. Това стана чрез представяне на разнообразна информация за рисковете, които крие онлайн пространството за децата и младите хора.

Като резултат бяха изведени изводи за безопасното му ползване –

начин на общуване и възприемане на другите в интернет, използване на образователни сайтове и програми, баланс между реални и виртуални преживявания и др.

Нужни са усилия за развитие на дигитална и медийна грамотност от най-ранна детска възраст.

24.12.2022

В навечерието на Коледа СУ "Христо Ботев" замени повредената табела с името на училището с нова.

Проекта за новата табела изработиха 12 "а" клас.

 

23.12.2022

Предколедно и предваканционно настроение в СУ "Христо Ботев"

 

21.12.2022

“Коледа е дух и магия.

Коледа е приказка и благослов.

Коледа е музика и тишина.

Тя ни прави по- добри и по- светли в делата си.“

На 19.12.22г СУ “Христо Ботев” проведе традиционния си кулинарен коледен базар! Благодарим за участието на всички - ученици, учители, родители и гости! Специални благодарности на ОУ “Н.Й. Вапцаров” - с. Селановци за милия жест и подкрепата, както и на община Оряхово за съдействието и партньорството! Пожелаваме Ви весели и топли празници! 🎄

 

Във връзка с кариерното ориентиране, днес дванадесетокласници от СУ"Христо Ботев",гр. Оряхово се срещнаха с представители на НВУ "Васил Левски",гр. Велико Търново.

Учениците получиха ценна информация относно кандидатстването и условията на обучение във Военния университет.

 

Във връзка с отбелязване на Световния ден за борба със СПИН- 1 декември, учениците от 8 и 9 клас в СУ "Христо Ботев- гр. Оряхово присъстваха на лекция на тема "Превенция на ранна и нежелана бременност и сексуално здраве". Мероприятието беше организирано със съдействието на Цоп Оряхово и Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве. Гост лектор беше координатора на БАСП за област Плевен- д-р Красимир Романов - акушер гинеколог с дългогодишна практика, посветена на ограмотяване на ученици и хора от рискови групи за въпросите по сексуалното здраве и контрацепцията.

 

21.11.2022

"Ето, сам се превръщам във сребърен кон

и политам да стигна звездите .

И препускам с реката към родния дом.

Там, където се раждат мечтите."

СУ "Хр. Ботев " участва в празничния концерт по случай 145г. от Освобождението на Оряхово с музикално - поетичната композиция" Там, където се раждат мечтите" по стихове на Асен Дипчев , песента "Оряховска балада" и танца"Българка" 🇧🇬

 

Учебната 2022/2023г. беше тържествено открита в СУ "Хр. Ботев".

Гости на тържеството бяха г-н Бошнаков, секретар на МКБППМН, г-н Павлов, председател на Обществения съвет, много родители.

Ученици от пети, шести, седми и единадесети клас поздравиха всички присъстващи с кратка програма.

Директорът на училището, г- жа С. Михайлова пожела на децата и колегите здраве, упоритост и успехи през цялата година.

По традиция най-малките ученици, петокласниците, получиха вкусни моркови, а техните най-големи приятели, дванадесетокласниците, ги въведоха в новото училище.

Пожелаваме си една успешна и спокойна 2022/2023 година!🍀

 

 

На 4. юли 2022г на седмокласниците от СУ "Христо Ботев" тържествено бяха връчени свидетелствата за основно образование. Директорът на училището, г-жа Силвия Михайлова, поздрави учениците, като им пожела да вземат със себе си най-необходимите неща: трудолюбието, любопитството, смелостта, търпението,

приятелството, уважението, толерантността,

обичта и, разбира се, усмивката!

Класните ръководители, г-жа К. Мерджева и г-жа В. Лазарова, пожелаха на своите възпитаници да преодоляват трудностите с гордо вдигната глава, както и едно весело и незабравимо лято.

 

 

На 20.юни в парк "Щурците" на тържествена церемония зрелостниците от Випуск 2022 на СУ "Хр. Ботев" получиха своите дипломи за завършено средно образование, както и свидетелствата си за професионална квалификация.

Директорът на училището, г-жа Силвия Михайлова, поздрави дванадесетокласниците, като подчерта с гордост, че 12 от тях завършват с отличен успех.

Гости на празника от Община Оряхово бяха г- жа Г. Велкова - гл.специалист "Култура, спорт и туризъм" и г-н А. Бошнаков - директор на Дирекция АООКСТ, който поздрави зрелостниците и поднесе подаръци на отличниците от името на институцията, която представлява.

На всички поздрави от името на абитуриентите отговори Михаела Йонова. Тя благодари на родителите за това, че са винаги до тях, и на учителите - за това, че са им помогнали да открият себе си. Накрая пожела на своите съученици да вярват и да сбъдват мечтите си.

Празникът завърши с развълнуваните думи на г-жа Юлия Кимонова, която от името на родителите пожела на младите хора да посрещат достойно предизвикателствата на живота, за да израстват още по-силни и по- мъдри и да не забравят ученическите си години.

НА ДОБЪР ЧАС, ВИПУСК 2022! 🎉🧑‍🎓🎓📚

 

 

 

 

03 Юни 2022 г.

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ в СУ "Христо Ботев"

 

🇧🇬🇧🇬🇧🇬Честит Национален празник!🇧🇬🇧🇬🇧🇬

Честита Баба Марта! ❤🇧🇬

 

 

  

STOP BULLING

 

 

Заповед за провеждане на учебните занятия за периода от 7 февруари до 11 февруари 2022 година и от 14 февруари до 18 февруари 2022 година!!!

 

Успехи в областта на чуждите езици

Пореден УСПЕХ на наша учиничка. Дима Анатолиева Алекова от 11а клас на СУ "Христо Ботев" - Орягхово е класирана за НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ НА СЪСТЕЗАНИЕТО ПО ТВОРЧЕСКО ПИСАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК. Заслужена отплата за труда и упоритостта, проявени през годините. Зад безпорния успех на Дима за класирането напред в нелекото състезание стоят не сама нейното трудолюбие, упоритост и заложби, но и качествата на нейния учител - Нели Димиторова! Да ѝ пожелаем УСПЕХ на финала!

Весели празници от група "Masterchef"

През последните две седмици с група,,Мастър шеф” се потопихме в магията на задаващите се коледни празници и приготвихме традиционни зелеви сарми и питка с паричка! 🍽 Благодарим на нашите дегустатори и най-вече на г-жа Силвия Михайлова, Директор на Средно училище,,Христо Ботев”, гр.Оряхово за прекрасната готварска печка, с която ще приготвяме още по-вкусни ястия! 👏🏻Весели празници! ☃️

 

Коледен базар

От днес КОЛЕДНОТО настроение завладя учителите и учениците на СУ "Христо Ботев". На центъра на Оряхово се откри Коледният базар. Сувенирите и лакомствата са изработени с много любов. На всички пожелаваме СВЕТЛИ КОЛЕДНИ ПРАЗНИЦИ!

 

Ден на толерантността в СУ "Хр.Ботев"

16-ти ноември - учениците от 6а, 7б клас и Екипа за подкрепа за личностно развитие, ученици и родители се включиха в отбелязването на Ден на толерантността в СУ "Хр. Ботев".

 

 

 

   

  

Ден на НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

Честит празник! 🇧🇬

“Да се познават случилите се по-рано в тоя свят неща и делата на ония, които са живеели на земята, е не само полезно, но и твърде потребно.”

  

 

 

 

"Класна стая на открито"

Най-потърпевши от пандемията бяха учениците.

Екипа на СУ"Христо Ботев"-гр. Оряхово кандидатства по проект на НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ:

„ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА" – 2021 г.

„ОБИЧАМ ПРИРОДАТА – И АЗ УЧАСТВАМ “ и с помощта на учители и ученици беше реализирана идеята за "Класна стая на открито".

Целта на проекта беше да се разчупи стереотипа за скучната класна стая.

Поради тази причина разположихме класната стая в двора на училището, където ученици и учители да имат пространство и приятна атмосфера, за да развиват своя потенциал.